Legközelebbi mérkőzés
OB II 7. forduló
Torpedo Justitia vs Dunaújváros 
Roznyay utca 4. 11:00
Edzések
Felnőtt edzésidőpontok:
Hétfő: 20:30-22:00
Csütörtök: 19:00-20:30
 
Helyszín:
ATTE Sportcsarnok
1139 Budapest, Rozsnyai u. 4.
Tagdíjak
csapattagok: 8000 forint / hó
edzés: 1000 forint / alkalom
             7000 forint / hó
Fizetés az alábbi számlára:
10300002 - 10666049 - 49010026 (MKB Bank)
AKCAL RICHÁRD
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó: 
Hírek
Értékes harmadik hely Komáromban, de akadtak szomorú felhangok is
 
Nehéz így egy nap távlatából is írni a fiú 3-as korcsoport komáromi döntőjéről. Annyi feltétlenül az élre kívánkozik, hogy büszkék lehetünk a fiúkra. Többen is másfélnapos, fárasztó utazás után, korán hajnalban kelve indult el Komáromba. Mindezek ellenére izgatottan vártuk a versenyt, hisz csapatunk megnyerte a Budapesti Diákolimpiát és kíváncsiak voltunk, hogy ez emnnyit érhet az országos döntőben. Az első mérkőzésünket a paksi Deák Ferenc Ált. Isk. ellen játszottuk. Legutóbb két éve igazi döntőt játszott egymással a két csapat, akkor parádés első félidőnknek köszönhetően nyertünk. A forgatókönyv ezúttal sem változott, bár igen motivált ellenfelünk alaposan megnehezítette dolgunkat. Farkas Bence parádés góllal szerzett vezetést, és végül a második félidő elején jelentkező holtpont kivételével végig uraltuk a találkozót (5-2).
A második mérkőzésen igen nagy volt a tét, hiszen a remetekertvárosiak is komoly eséllyel pályáztak a bajnoki címre. A budapesti tornán 2-2-es dötetlen született, így óriási meccsre volt kilátás. Nem is csalódtak akik megtekintették a meccset. Igazi tömény 30 perces izgalom, hektikus teljesítmények mindkét oldalon. Az első félidő után 2-0 ide, majd alig másfél percnyi játék után már 2-2, majd egy átlövés után már az ellenfél vezet. Rákapcsolunk, hajtunk, helyzetek sokasága az ellenfél kapuja előtt, de bizony néhány Remete kontránál mi is erősebben szoríthattuk azt, ami a kezünk ügyébe került, de Shan pazarul védett. Végül nagy rohanásunknak meg lett a sikere, egy szabadütésből Frigyik lőtt védhetetlenül a kapuba. Ismét döntetlen a régi rivális elleni derbi. Így a következő mérkőzésen (mivel a Komárom kettővel jobbnak bizonyult az akkor még csak egy cserével felálló Remeténél) a hazaiak ellen csak a győzelem jelenthetett reményt az aranyéremre.
Ennek megfelelően igyekeztük az utolsó erőtartalékainkat mozgósítani. Ellenfelünkmajd egy órát pihenhetett, ráadásul könnyű meccs után, míg mi a drámai Remete elleni találkozó után mindössze 30 perc pihenőt kaptunk. Ez a sorsolás furcsasága. A mérkőzésen remekül kezdtünk. Ellenfelünk a kiemelkedő képességű Pneiszlire építette taktikáját, ennek megfelelően mi meg elsősorban az ő semlegesítésére koncentráltunk. A taktika nálunk működött jobban, hisz a csatár semlegesítése mellett volt erőnk komoly helyzetek kialakítására is. Pattanásig feszült idegek harca volt ez. Ment az adok kapok mindkét részről. A félidő közepén szép támadásból vezetést szereztünk. Az első játékrész hátralévő részében többször elhúzhattunk volna, de ellenfelünk is többször veszélyezetetett, így nehéz második etapra volt kilátás. A szünet után jól kezdtünk, ellenfelünk egyre idegesebb lett, és ami nem sikerült egyenlő létszámban, az sikerült egy erőteljesen vitatható kiállítás után, egyenlített a Petőfi. Pneiszli előnyben, szabadütésből szépen húzott a kapuba. Igaz a támadást megelőzően magasütővel tette maga elé a labdát. Utána nemsokkal, szándékos lökést nem vett észre az egyébként korábban több nemzetközi mérkőzést is vezető játékvezető. Játékosunkat a pad és a palánk közül kellett előbányászni. Sima kettő perc lett volna. Nem lett az, mint ahogy a komáromi ütőfelszedésekért sem járt büntetés, pedig kétszer ziccerben történt mindez. A félidő közepén az addig remekül védekező Beleznai lódult meg a palánk mellett, majd középről az elmélázó kapus mellett szép gólt húzott a rövid sarokba. A gól után ellenfelünk rákapcsolt. Mindkét csapat fáradni látszott, de a küzdelem heve nem lankadt. Figyelmetlenségünkből kifolyólag egy szélről megeresztett nem túl erős lövés landolt a kapunkba, így újra a hazaiak kerültek lépéselőnybe. A srácok újfent nekidurálták magukat, de a gólszerzés nem sikerült, bár többször is igen közel állltunk hozzá, de hol mi hibáztunk, hol ellenfelünk szabálytalankodott, és a játékvezető is fáradni látszott. Az igazi csattanó a végére, pontosan a vége utánra maradt. 40 másodperccel a vége előtt lehoztuk kapusunkat, de nem sikerült előnyt kovácsolni ebből, sőt Pneiszli a dudaszó pillanatában beleütött a labdába a félpályánál, ami sajnos a kapunkba került. Nyilvánvaló volt, hogy a találat érvénytelen, hisz időn túl esett, de a komáromi zsűri (egyedüliként a csarnokban) szabályosnak ítélte a gólt. Így az ezüst érmünk is elszállt, a komáromiaknak meg már nem maradt izgulnivalója az utolsó mérkőzésükön a Paks ellen. Tán ezért is fújták be a találatot, minden szentnek magafelé hajlik a keze alapon.
Mindezek ellenére büszkén és emelt fővel jöhettünk le a pályáról. Az utolsó mérkőzésen az addig szoros meccseket játszó szolnokiak ellen az első 8 perc kivételével (ennyi kellett, hogy talpraálljunk a nyilvánvaló igazságtalanságok után) végig remekül játszottunk és 7-0-ás megérdemelt győzelmet arattunk. Skacok!Büszkék lehettek magatokra, nem úgy azok, akik aktív részesei voltak az eseményeknek ott a zsüriasztalnál.
 
Fiatal csapatunk remekül helytállt az erős mezőnyben
 
Nagyon fiatal, több másodikossal felálló lány csapatunk tapasztalatszerés céljáóé utazott el Egerbe a 2. korcsoport országos döntőjére. Sajnos a csapat vezetője más elfoglaltsága miatt nem tudott a csapattal tartani, de néhány lelkes szülő remek módon terelgette a kislányokat. Kapusunk egyelőre nincs, így felváltva töben kaptak lehetőséget a bizonyításra. A Hunyadi és az Eötvös ellen nem volt sok esély, de a BUdai ellen igen. Gond nincs a három vereség miatt, hisz mindenki dicsérte fiatal csapatunkat, akik jövőre már sokkal szebb helyezést érhetnek majd el.
 
Két év után újra Budapesti Diákolimpia győztes a Váci!
 
Két évvel ezelőtt sikerült ilyen remek eredményt elérni, akkor a Budapesti Diákolimpia után az országost is sikerült megnyerni. Ezúttal komoly ellenfelek ellen sikerült e remek eredményt elérni, bár a mögöttünk lévő szezont tekintve nem mi számítottunk esélyesnek. Előzetesen a Remetekertváros és a Vajda Péter Ált. Isk. csapata is erősebbnek tűnt, míg az Eötvös csapata néhány igazolt játékosával kellemetlen ellenfélnek tűnt. Az első találkozón ellenfelünk az Eötvös szerzett vezetést, de a fiúk még időben észbekaptak, és végül 6-1 arányban, valóban felülkerekedtek ellenfelükön. A második mérkőzésen a Vajda került elénk és ezúttal Kőszegiék nem bízták a véletlenre a dolgokat. Taktikánk - a letámadás - sikeresnek bizonyult, és végül sima 3-0-ás győzelemmel folytattuk szereplésünket. Szite pihenő nélkül léptünk pályára a Remetekertváros ellen, akik előtte két góllal verték a Vajdát. Kemény küzdelem alakult ki már az első percekben, némi Vácis fölénnyel, ami a félidő felénél gólban realizálódott. Tovább növelhettük volna előnyünket, de nem sikerül kihasználni a helyzeteinket, majd ellenfelünk fokozatosan átvette az irányítást. Ennek köszönhetően a régi rivális előbb egyenlített, majd 20 másodperccel a vége előtt a vezetést is megszerezte. Felrémlett a legutóbbi U13-as mérkőzés, ahol 40 másodperccel a vége előtt kaptuk a vesztes találatot, de szerencsére nem adtuk fel. Szép támadás után szabálytalankodtak a Remetések, amit Friygik pöccintéséből Kőszegi révén értékesítettünk, így a hátralévő mérkőzések eredményétől függetlenül biztos volt, hogy az első két hely valamelyikén végez csapatunk. A Remete utánunk nem bírt az általunk kiütött Eötvös ellen, és a 3-3-as döntetlen azt jelentette, hogy idén Budapest bajnoka a Váci Utcai Ált. Isk. csapata lett.
 
Eredményeink:
Váci Utcai Ált. Isk. - Eötvös Ált. Isk. 6-1
Váci Utcai Ált. Isk. - Vajda Péter Ált. Isk. 3-0
Remetekertvárosi Ált. Isk. - Váci Utcai Ált. Isk. 2-2
 
Rendkívül fiatal csapatunk pontot nem, de sok tapasztalatot gyűjtött
 
Március 14-én Leányfalura voltak hivatalosak legkisebb floorballosaink. Első nagyobb versenyükre készült a zömmel harmadikosokra épülő együttesünk, hogy egy rendkívül erős mezőnyben próbáljon meg helytállni a Budapesti Diákolimpia döntőjében. Az első mérkőzésen a házigazda leányfalui Móricz Ált. Isk. csapata ellen fogtunk ütőt. Az első percek visszafogottságának is köszönhetően ellenfelünk háromgólos előnyre tett szert, amit a félidő végéig egyre faragtunk. Sajnos a második félidőben ellenfelünk akarata érvényesült és helyezkedési hibáinkat könyörtelenül kihasználták. Szerencsére a gyorsan összeszedett nagy hátrány sem csökkentette játékosaink küzdeni akarását. A 12 mezőnyjátékos 3 sort alkotott és a sorok folyamatos cseréjének köszönhetően erővel is bírtuk a csatát. A végén Kohári Zsombi szépített, és bár az eredmény nagy különbségről tanúskodik ennyi nem volt a két csapat között. A második mérkőzésen az Eötvös Ált. Isk. (Bp.) volt az ellenfél. A mérkőzés előtt igyekeztünk átbeszélni a hibákat. A találkozó elején akadtak lehetőségeink, de ellenfelünk sem maradt adós a sok lehetőséggel. Sajnos ők ezekkel jobban sáfárkodtak, és míg mi kihagytuk, ők belőtték azokat. A játék képe alapján erős túlzásnak tűnt a négygólos hátrány. A szünet után erősen kezdtünk, szépítettünk és rengeteg helyzetet alakítottunk ki, de a helyzetek értékesítésével továbbra is hadilábon álltunk, ellenfelünk meg két szerencsés találattal végképp eldöntötte a találkozót. Vegyes csapatunk játéka ennek ellenére bíztató volt. Az utolsó mérkőzésen az addig remeklő, mindenkinek 15 gólt lövő Remetekertváros volt az ellenfél. Játékunk javarészt a gólok elhárítására korlátozódott, bár egy-egy veszélyes kontrát mi is vezettünk. Játékosain a találkozón sokat tanulhattak a remek ellenféltől, akik a modern floorball magasiskoláját mutatták be. A találkozón végül 13 remetekertvárosi találat született, de ennek ellenére csapatunk remekül tartotta magát. A verseny sok tapasztalatot hozott, melyek feldolgozása lesz az elsődleges feladat.
 
Eredmények:
Móricz Ált. Isk. - Váci Utcai Ált. Isk. 11-3
Váci Utcai Ált. Isk. - Eötvös Ált. Isk. 1-6
Remetekertvárosi Ált. Isk. - Váci Utcai Ált. Isk. 0-13
 
Megkezdődnek az idei év nagypályás diákolimpiái
 
A fiú 2-es korcsoportban kezdődnek meg a küzdelmek. Cspatunk nagyon fiatal, többsége második, harmadik osztályos, így ez a verseny a jövő évi sikeres diákolimpiai szereplést szolgálja. Ennek ellenére bízhatunk a bravúros szereplésben, esetleges második hely elérésében, ami egyben az országos döntőt is jelentené. Keretünk vegyes, a fiúk mellett három lány is tagja. Legnagyobb ellenfelünk a remetekertvárosi iskola lesz, de a másik két ellenfél is bizonyosan nehéz feladat elé állítja játékosainkat. Célunk, hogy a pályán is bizonyítsuk, sokat fejlődtünk, elvárásom, hogy tetszetős, szép játékkal rukkoljunk ki, és ne adjuk fel egy pillanatra se.
 
Mérkőzéseink:
9.30 Móricz Ált. Isk. - Váci Utcai Ált. Isk.
11.30 Remetekertvárosi Ált. Isk. - Váci Utcai Ált. Isk.
12.50 Váci Utcai Ált. Isk. - Eötvös Ált. Isk.
 
Egy, két, há: Hajrá Váci!
 
 
 
 
© 2013 torpedofloorball.hu - All Rights Reserved. Minden Jog Fenntartva.
A háttérképet készítette: Ressely Béla
Készítette: